Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Grillet Norsk Kveite på italiensk vis
Foto: Jim Hensley

Grillet Norsk Kveite på italiensk vis

Ingredienser
1,2 kg Norsk Kveite delt i 4 koteletter a 300 g
½ liter saltlake, av ½ l vann og 40 g salt
pepper
olivenolje
friske urter
Potet- og olivensalat:
600 g små poteter- mandel/nypotet
¼ dl olivenolje
100 g bacon i biter
1 finhakket hvitløkbåt
2 ss kapers
2 sjalottløk i strimler
2 ss sitronsaft
2 ss finhakket frisk estragon
4 ss sorte oliven uten sten
salt
Ruccula- og tomatsalat:
20 blader ruccula salat
4 plommetomater i båter
½ dl olivenolje
1 ts rødvinseddik
salt/pepper
Pesto:
100 g basilikumblader
100 g pinjekjerner
50 g revet parmesan
2 hvitløkbåter
2 dl olivenolje
pepper
Grillet aubergine:
2 auberginer
2 dl olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte

Legg kveitekotelettene i saltlake i 10 minutter, tørk på kjøkkenpapir. Gni stykkene inn med olje, salt, pepper og hakkede urter (gjerne hvitløk). Grill kveita i 3 til 5 minutter på begge sider. Grillen må ikke ha for sterk varme for da kan fisken bli for hardt stekt før den er ferdig. Ha gjerne på litt olje og urter under grillingen.

Potet- og olivensalat:
Sett stekeovnen på 200 grader. Vask og tørk potetene godt. Ha dem i en ildfast form sammen med olivenoljen. Bak dem i ovn i ca 20 minutter, vend dem underveis i stekingen. Du kan også bruke kokte poteter fra dagen før og varme dem på grillen. Tilsett så bacon. Bak potetene videre i 10-15 minutter (eller til de er ferdige). Avkjøl dem noe og tilsett resten av ingrediensene. Server straks.
Ruccula- og tomatsalat:
Bland alt sammen i en bolle og smak til med salt og pepper. Når du har salt på en salat må den serveres med en gang, saltet trekker ut vannet av salaten og gjør den slapp.
Pesto:
Ha alle ingrediensene, unntatt olivenolje, i en morter eller food processor og mos til en grøt. Spe med olivenolje og smak til med pepper.
Grillet aubergine:
Skjær auberginen i skiver og pensle skivene med olivenolje, salt og pepper. Grill dem til de er møre.
Tips!
Når man skal grille hele fiskestykker må ikke fisken være for tykk. 3-5 kilos kveite er en ideell størrelse.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her