Grillet Norsk Kveite på latinsk
Foto: Jim Hensley

Grillet Norsk Kveite på latinsk

Fremgangsmåte

Marinade:
Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem og tørk dem på kjøkkenpapir. Bland ingrediensene til marinaden og legg kveitefiletene i. La dem ligge i 2-3 timer eller over natten. Gni inn hvert stykke med oljeblandingen, pass på å få med litt urter, og legg de på grillen. Grill 4-6 minutter på hver side eller til de er ferdige. Pass på at fisken ikke blir brent. Pensle gjerne med urteolje underveis.

Salsa verde:
Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser til en grønn saus. Hvis det ikke er nok persille, ha i mer. Persillen kan godt byttes ut med andre urter som f.eks basilikum, litt estragon, kjørvel, løpstikke.

Couscoussalat med grillede grønnsaker:
Kok opp vann, litt salt og olje/smør. Ha i couscous'en og rør godt. La avkjøle litt, rør om av og til. Bland couscousen med tomater, chili, koriander, sitronsaft og kummin.

Grønnsakene:
Bland olje, urter, salt og pepper. Pensle grønnsakene og tomatene med oljeblandingen. Legg på grillen og grill til de er møre.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen