Grillet sjøkreps med estragon- og hvitløkssmør
Foto: Synøve Dreyer

Grillet sjøkreps med estragon- og hvitløkssmør

Urtesmør av forskjellige slag passer godt til sjøkreps. I denne oppskriften lager du urtesmør med estragon og hvitløk, og serverer med brød og stekt sitron og lime.

Fremgangsmåte

Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl.

Stikk en skarp kniv raskt ned i toppen av hodet og del krepsen i to på langs. Fjern magesekk og tarm.

Kjør smør, hvitløk og estragon mykt og jevnt i en foodprosessor. Du kan også røre det sammen for hånd, men da må hvitløk og estragon finhakkes på forhånd.

Smør godt med kryddersmøret på krepsekjøttet. Dryss over salt og pepper, og legg krepsen med skallet ned på en varm grill.

Legg også på noen sitron- og limehalvdeler med snittsiden ned. Sett på lokket og grill i noen minutter eller til smøret bobler og krepsehalen er hvit, men blank. Griller du for lenge, blir kjøttet tørt.

Det kan også være et poeng å grille klørne for seg, da de tar litt lengre tid. Server sjøkrepsen rett fra grillen med grillet sitrus og godt brød til.

Her er det bare å brette opp ermene og slurpe i seg med hendene!

Lyst til å lage noen annet med sjøkreps

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

 Her er det mange oppskrifter med klippfisk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Godfisk.no

4
4/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen