Grillet sjøkreps med estragon- og hvitløkssmør
Foto: Synøve Dreyer

Grillet sjøkreps med estragon- og hvitløkssmør

Urtesmør av forskjellige slag passer godt til sjøkreps. I denne oppskriften lager du urtesmør med estragon og hvitløk, og serverer med brød og stekt sitron og lime.

Fremgangsmåte

Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl.

Stikk en skarp kniv raskt ned i toppen av hodet og del krepsen i to på langs. Fjern magesekk og tarm.

Kjør smør, hvitløk og estragon mykt og jevnt i en foodprosessor. Du kan også røre det sammen for hånd, men da må hvitløk og estragon finhakkes på forhånd.

Smør godt med kryddersmøret på krepsekjøttet. Dryss over salt og pepper, og legg krepsen med skallet ned på en varm grill.

Legg også på noen sitron- og limehalvdeler med snittsiden ned. Sett på lokket og grill i noen minutter eller til smøret bobler og krepsehalen er hvit, men blank. Griller du for lenge, blir kjøttet tørt.

Det kan også være et poeng å grille klørne for seg, da de tar litt lengre tid. Server sjøkrepsen rett fra grillen med grillet sitrus og godt brød til.

Her er det bare å brette opp ermene og slurpe i seg med hendene!

Lyst til å lage noen annet med sjøkreps

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Gode råd og tips om grilling finner du her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Se våre oppskrifter på saus til grillmaten

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

4
4/5 etter 30 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen