Grillet sjøkreps
Foto: Tom Haga

Grillet sjøkreps

Grillede sjøkreps med hjemmelaget tilbehør er herlig godt. Her får du hele oppskriften på alt du trenger.

Fremgangsmåte

Del krepsen på langs med en stor kniv og ta ut magesekk og tarm.

Knekk klørne og legg krepsen i en langpanne.

Bland sammen ingrediensene til marinaden, og kjør den jevn i en food processor.

Fordel marinaden over krepsen, og la den marinere i kjøleskap i minst en time.

Grilles i ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Server med toast og blandet salat.

Tips 1:
Du kan gjerne grille krepsen på en vanlig grill også, men da med skallet ned mot varmen og med lokk over slik at krepsen ikke blir tørr.

Tips 2:
Er sjøkrepsen allerede kokt, deler du den på vanlig måten, har over marinaden og lar den få et par minutter under grillristen i ovnen.
 

Lyst til å lage noen annet med sjøkreps

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

 Her er det mange oppskrifter med klippfisk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen