Grillet sjøkreps
Foto: Tom Haga

Grillet sjøkreps

Grillede sjøkreps med hjemmelaget tilbehør er herlig godt. Her får du hele oppskriften på alt du trenger.

Fremgangsmåte

Del krepsen på langs med en stor kniv og ta ut magesekk og tarm.

Knekk klørne og legg krepsen i en langpanne.

Bland sammen ingrediensene til marinaden, og kjør den jevn i en food processor.

Fordel marinaden over krepsen, og la den marinere i kjøleskap i minst en time.

Grilles i ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Server med toast og blandet salat.

Tips 1:
Du kan gjerne grille krepsen på en vanlig grill også, men da med skallet ned mot varmen og med lokk over slik at krepsen ikke blir tørr.

Tips 2:
Er sjøkrepsen allerede kokt, deler du den på vanlig måten, har over marinaden og lar den få et par minutter under grillristen i ovnen.
 

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 28 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen