Del blomkål i buketter og kok til litt mørere enn al dente. Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene koke i 4 minutter. Del hver kolbe i tre.
Del tomatene i to og ta ut stilk og frø. Del paprikaene i fire. Squashen deles først i to på tvers og deretter på langs i skiver à 1-2 mm. Knekk av den nederste delen av aspargesene.
Så kan du gå i gang med grillingen. Du bestemmer selv hvor mye sotpreg du ønsker. Blomkål og mais er jo allerede kokt og skal bare ha farge og mer smak. Det lønner seg derfor å starte med de øvrige grønnsakene. Etter hvert som grønnsakene er ferdig grillet legges de på et pat og dekkes med alu-folie. Når alt er grillet, drypper du den samme olje fra sausen over og drysser litt godt havsalt til slutt. Landbrødskivene grilles også. Under måltidet gnis de inn med hvitløksfedd og drysses med havsalt og litt olje.
Rist mandlene og nøttene i en tørr stekepanne. Sett til side.
Varm opp litt olje i samme panne og fres chilimassen lett.
Bløt brødet i vann og klem forsiktig ut overflødig væske.
Knus hvitløksfeddene med litt havsalt i en romslig morter. Tilsett chilimassen og persillen og mos videre. Deretter mandlene og nøttene og tilslutt brødet som er skåret i terninger. Fortsett så med tomatterningene og mos til du har fått en jevn masse. Rør deretter inn 5-6 ss olivenolje samt eddik. Smak til med salt og pepper.
Hvis du ikke har morter, kan du bruke blender eller mikser, men det blir ikke helt det samme.
Server de grillete grønnsakene med sausen og brødet. Må du ha kjøtt, kan du spe på med litt serranoskinke.
Se alle våre oppskrifter med blomkål
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.