Grillete grønnsaker med romesco
Foto: Synøve Dreyer

Grillete grønnsaker med romesco

Tre en rekke deilige grønnsaker på grillspyd og lag Romescosaus til. Bare følg oppskriften og du serverer med stolthet, garantert.

Fremgangsmåte

Del blomkål i buketter og kok til litt mørere enn al dente. Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene koke i 4 minutter. Del hver kolbe i tre.

Del tomatene i to og ta ut stilk og frø. Del paprikaene i fire. Squashen deles først i to på tvers og deretter på langs i skiver à 1-2 mm. Knekk av den nederste delen av aspargesene.

Så kan du gå i gang med grillingen. Du bestemmer selv hvor mye sotpreg du ønsker. Blomkål og mais er jo allerede kokt og skal bare ha farge og mer smak. Det lønner seg derfor å starte med de øvrige grønnsakene. Etter hvert som grønnsakene er ferdig grillet legges de på et pat og dekkes med alu-folie. Når alt er grillet, drypper du den samme olje fra sausen over og drysser litt godt havsalt til slutt. Landbrødskivene grilles også. Under måltidet gnis de inn med hvitløksfedd og drysses med havsalt og litt olje.

Romescosaus:
Bak tomatene ved 180 grader i 10 minutter. Avkjøl. Fjern skall og frø og grovhakk tomatkjøttet.

Rist mandlene og nøttene i en tørr stekepanne. Sett til side.

Varm opp litt olje i samme panne og fres chilimassen lett.

Bløt brødet i vann og klem forsiktig ut overflødig væske.

Knus hvitløksfeddene med litt havsalt i en romslig morter. Tilsett chilimassen og persillen og mos videre.  Deretter mandlene og nøttene og tilslutt brødet som er skåret i terninger. Fortsett så med tomatterningene og mos til du har fått en jevn masse. Rør deretter inn 5-6 ss olivenolje samt eddik. Smak til med salt og pepper.

Hvis du ikke har morter, kan du bruke blender eller mikser, men det blir ikke helt det samme.

Server de grillete grønnsakene med sausen og brødet. Må du ha kjøtt, kan du spe på med litt serranoskinke.

Se alle våre oppskrifter med blomkål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her