Grillete kamskjell med tomatsalsa
Foto: I_rinka

Grillete kamskjell med tomatsalsa

Norske kamskjell regnes blant verdens. I denne retten skal de på grillen og serveres med en deilig salsa.

Fremgangsmåte

Start med salsaen. Skjær et kryss i tomatene og dypp dem ca. 30 sekunder i kokende vann. Legg dem over i kaldt vann, flå skinnet av.

Del tomatene i båter og skrap ut frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger.

Skjær ut den store, flate stenen i mangoen, Skrell og skjær fruktkjøttet i små terninger.

Finhakk rødløken. Splitt opp chilipepperen langseter og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk fruktkjøttet.

Bland alle ingrediensene til salsaen og sett den til side.

Rens kamskjellene, tørk dem og pensle dem med olje.

Stek dem på grill, ca. ½ minutt på hver side. Kamskjell må ikke steke for lenge, da blir de seige.

Dryss noen flak godt havsalt på skjellene og server dem med salsa og brød.

Tips: Her har vi brukt ferske kamskjell, men du kan også bruke frosne. Rå, dypfryste kamskjell finner du i de aller fleste dagligvareforretninger. Kamskjellene, bare den hvite muskelen, er renset og ferdige til bruk.

Husk bare på å tine dem langsomt i kjøleskapet over natten.

Se flere lekre oppskrifter med kamskjell her

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske
+
Ukens vin

Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske

Eller allerede nå. For den byr nemlig på akkurat det du trenger for årets første grillmåltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive
+
Tester
30 nyheter i taxfreehyllene mars 2023

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive

Det er ikke at du sparer så mye, med noen unntak, men da er du hvert fall sikret at du tar med deg noe som er virkelig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det spennende du kan bli med på fremover
Matkurs og vinkurs

Se alt det spennende du kan bli med på fremover

De neste månedene har vi planlagt mange spennende vinsmakinger og andre arrangementer du ikke vil gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld
Dagens rett
Laksepizza

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld

Du blir garantert overrasket over smaken på denne pizzaen som altså ikke er en pizza.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er ukas hete og grønne alibi
Dagens rett
Hot grønnsakrisotto

Dette er ukas hete og grønne alibi

Denne helgrønne risottoen er en oppskrift også barna mestrer. Og styrken kan tilpasses familiens smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mjøderiet gir mjød til folket
+

Mjøderiet gir mjød til folket

Bak en blå lagerport finnes tønner, tanker og esker fylt med en eldgammel kulturdrikk som venter på å få spredd sitt gode rykte: Mjøderiet, det første mikrobryggeriet i Norge som satser fullt ut på mjød.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her