Grillete kamskjell med tomatsalsa
Foto: I_rinka

Grillete kamskjell med tomatsalsa

Norske kamskjell regnes blant verdens. I denne retten skal de på grillen og serveres med en deilig salsa.

Fremgangsmåte

Start med salsaen. Skjær et kryss i tomatene og dypp dem ca. 30 sekunder i kokende vann. Legg dem over i kaldt vann, flå skinnet av.

Del tomatene i båter og skrap ut frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger.

Skjær ut den store, flate stenen i mangoen, Skrell og skjær fruktkjøttet i små terninger.

Finhakk rødløken. Splitt opp chilipepperen langseter og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk fruktkjøttet.

Bland alle ingrediensene til salsaen og sett den til side.

Rens kamskjellene, tørk dem og pensle dem med olje.

Stek dem på grill, ca. ½ minutt på hver side. Kamskjell må ikke steke for lenge, da blir de seige.

Dryss noen flak godt havsalt på skjellene og server dem med salsa og brød.

Tips: Her har vi brukt ferske kamskjell, men du kan også bruke frosne. Rå, dypfryste kamskjell finner du i de aller fleste dagligvareforretninger. Kamskjellene, bare den hvite muskelen, er renset og ferdige til bruk.

Husk bare på å tine dem langsomt i kjøleskapet over natten.

Se flere lekre oppskrifter med kamskjell her

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje
Dagens rett
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis

Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje

For noen er dette årets desiderte høydepunkt, for andre er det en øvelse på linje med lutefiskritualet. Sørg for å teste mølje nå mens skreien er på sitt beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir du en enda større kaffeelsker
Ukens drink
Café d'Amour drinkoppskrift

Slik blir du en enda større kaffeelsker

Litt krydder og en klassisk appelsinlikør er det som løfter espressosmaken ytterligere noen hakk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når italienerne lager omelett, er det mer enn eggknusing som skal til
Dagens rett
Frittata italiensk omelett

Når italienerne lager omelett, er det mer enn eggknusing som skal til

Omelett på italiensk vis innebærer som regel både ekstra god ost og friske grønnsaker. Med soltørkede tomater blir den ekstra fargerik.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet
Dagens rett
Fersk suppe servert med kjøtt og bollegrøt

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet

Tradisjon, hverdagsmat eller festmat. Uansett bakgrunn eller anledning; fersk kjøtt og suppe er deilig og varmende, og perfekt som helgemiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste du kan starte helgen med
Dagens rett
Tournedos med sopp- og fløtesaus

Det beste du kan starte helgen med

En saftig biff skåret av den tynneste delen av indrefileten og toppet med hjemmelaget soppsaus. Du ønsker at fredagskvelden varer evig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her