Grillete kamskjell med tomatsalsa
Foto: I_rinka

Grillete kamskjell med tomatsalsa

Norske kamskjell regnes blant verdens. I denne retten skal de på grillen og serveres med en deilig salsa.

Fremgangsmåte

Start med salsaen. Skjær et kryss i tomatene og dypp dem ca. 30 sekunder i kokende vann. Legg dem over i kaldt vann, flå skinnet av.

Del tomatene i båter og skrap ut frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger.

Skjær ut den store, flate stenen i mangoen, Skrell og skjær fruktkjøttet i små terninger.

Finhakk rødløken. Splitt opp chilipepperen langseter og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk fruktkjøttet.

Bland alle ingrediensene til salsaen og sett den til side.

Rens kamskjellene, tørk dem og pensle dem med olje.

Stek dem på grill, ca. ½ minutt på hver side. Kamskjell må ikke steke for lenge, da blir de seige.

Dryss noen flak godt havsalt på skjellene og server dem med salsa og brød.

Tips: Her har vi brukt ferske kamskjell, men du kan også bruke frosne. Rå, dypfryste kamskjell finner du i de aller fleste dagligvareforretninger. Kamskjellene, bare den hvite muskelen, er renset og ferdige til bruk.

Husk bare på å tine dem langsomt i kjøleskapet over natten.

Se flere lekre oppskrifter med kamskjell her

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen