Grønnkålpesto
Foto: Mats Widén

Grønnkålpesto

Fremgangsmåte

Skyll kålen og riv bladene fra stilken. Ha kålen og skrelte hvitløksfedd i kokende vann et par minutter til kålen får en fin og knall grønnfarge.

Ha kål og hvitløk i foodprocessoren og tilsett olje. Kjør til kålen er finhakket.

Tilsett parmesan og hasselnøtter. Kjør videre til en jevn masse. Smak til med salt og pepper. Ha eventuelt i mer olje om du vil ha lit mer flytende konsistens.

Oppskriften gir et lite glass med grønnkålspesto.

Tips:
Pestoen er ypperlig til pasta. Du kan også brette pestoen inn i brøddeigen før steking og lage pestobrød som passer knallbra til omeletter og supper nå i høstsesongen.

Sendt inn av Gunn-Helen Moen

5
5/5 etter 34 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen