Aja Spelt-Saison

Lag en pizza der grønnkål nesten alene spiller hovedrollen. Denne kålen har nemlig så mye smak og struktur at den erstatter både urter og kjøtt på pizzaen. Du kan selvfølgelig toppe med rester fra tidligere kjøttmiddager.
Pakk den inn i et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i en halv time.
Fukt en bakeplate med litt olivenolje og legg deigen oppå. Kjevle den tynn, og tynnest på midten, maks 3 mm.
Fyllet:
Del mozzarellaen oppi små terninger. Hell tomatbitene i et dørslag. Del grønnkålen opp i biter. Ikke ta med stilken. Forvell grønnkålen i 2 minutter. Hell i dørslag og klem ut så mye vann som mulig. Legg kålbitene på et kjøkkenpapir. Fordel tomater, ost og grønnkål utover pizzadeigen. Kvern over godt salt og pepper. Drypp god jomfruolje over og sett inn i ovnen.
Tips:
Har du spekeskinke eller rester av kokt eller røykt skinke, alternativt bacon eller pølser, smaker det veldig godt som topping på denne pizzaen.
Har du lyst på en annen pizza finner du oppskrifter til veldig mange her
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Apéritif