Grønnsaksgryte med eple og hodekål
Frukt.no

Grønnsaksgryte med eple og hodekål

Lag en lettvint og god gryterett med løk, gulrøtter, hodekål og eple. Server den med en fyldig karridipp og kokte poteter. Dette blir en deilig vegetarhverdagsmiddag.

Fremgangsmåte

Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.

Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.

Strø på salt og pepper. Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.

Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke. Smak til med salt og pepper.

Karridipp:
Bland sammen crème fraîche og karri og smak til med sukker.

Server grønnsaksgryten med kokte poteter og karridipp og strø over hakket kruspersille rett før servering.

 Tips:
Har du rester av pølser, kan de tilsettes. Eller du kan også bruke røykte middagspølser i skiver som du steker litt i panne før de tilsettes gryten mot slutten.

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her