Grove brytebrød
Foto: Synøve Dreyer

Grove brytebrød

Det å bake brød som tilbehør til et måltid er enkelt. Med oppskriften på grove brytebrød kan du glede alle rundt bordet. Med deigen kan du også bake to brød.

Fremgangsmåte

Smelt smøret, ha i melken (rømmen) og varm til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken.

Tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt sammen slik at den blir passe fast og smidig. Sett den til heving under plast på lunt sted ca. 45 minutter.

Ta deigen på bakebordet og elt den godt. Del den i 15 emner som formes til boller.

Sett bollene tett sammen i smurt form/langpanne eller på bakepapir. Heves på lunt sted under plast ca. 15 minutter.

Sett ovnen på 200 grader.

Pensle rundstykkene med sammenvispet egg, strø evt. på litt revet ost eller valmuefrø.

Stek rundstykkene ved 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips: Saftige rundstykker som metter og egner seg godt til frysing. Du kan også lage to store brød av denne oppskriften, steketiden er da ca 45 minutter.

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE

5
5/5 etter 100 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen