Havresjokoladekjeks

Havresjokoladekjeks

Disse kjeksene smaker ekstra godt til kaffen eller teen. Samtidig som de er veldig fine å ta med seg på tur.

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn cognac. Ha sjokoladen i smørblandingen og pisk godt. Ha i et egg og pisk videre.

Bland havregryn, bakepulver og hvetemel og tilsett litt etter litt. Arbeid godt sammen.

Dekk stekebrett med bakepapir.

Bruk en spiseskje til å forme boller som settes på stekebrettet og klemmes litt flatere. La det være mellomrom mellom siden de flyter litt ut.

Du kan også klemme hele deigen ut på en stekeplate og steke det som en kake som kan brekkes opp ved servering.

Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.

Tips:
Du kan servere dem med sjokoladekrem på toppen eller mellom to kjeks.

Sjokoladekrem:
Ha mykt smør i en bolle og sikt inn melis og kakao. Pisk til luftig. Ha i kaffe og cognac mens du pisker videre. Fyll i en sprøytepose og sprøyt på kjeksene.

Tips:
Du kan droppe cognacen både i oppskriften og i kremen og erstatte med kaffe.

Se våre andre oppskrifter på og med kjeks

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen