Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat
Foto: Matprat/Veslemøy Vråskar

Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Det møreste kjøttet av svin er indrefileten. Ved å helgrille filet bevarer du saftigheten og dermed den gode smaken. En lun nypotetsalat passer perfekt til.

Fremgangsmåte

Legg nypotet i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt og rosmarin. Bak potetene på grillen i ca. 30-40 minutter, eller til de er møre.

Gni svinefilet inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er lett rosa ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.

Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccula.

Server skiver av indrefilet med nypotetsalat.

Gode råd og tips om grilling finner du her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen