Helstekt indrefilet av okse
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Helstekt indrefilet av okse

Prøv denne oppskriften på klassisk helstekt indrefilet til middagen. Vi garanterer en stor smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.

Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna.

Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.
 
Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader.

La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres. Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.

Server fileten med hasselbackpoteter , grønn bønnesalat og en peppersjysaus .

Tips: Når fileten hviler vil kjernetemperaturen gradvis øke med ca fem grader (varmen trenger dypere inn i kjøttet).
 
Ta derfor fileten ut når temperaturen er fem grader lavere enn hva du ønsker å servere den ved.
 
 
 
 

Flere gode kjøttretter

Saken er biff

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 281 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen