Helstekt kylling med urtesaus
Foto: Espen Grønli

Helstekt kylling med urtesaus

Fremgangsmåte

Varm opp 1 dl vann og tilsett ingrediensene til penslingen - rør godt til sukkeret er oppløst, avkjøl noe. Pensle kyllingen og bind sammen bena. Skjær gjerne små snitt i skinnet på kyllingbrystet og fyll med skiver av hvitløk og urter. Stek ved 180-200 °C i ca. 1¼ time. Pensle gjerne under stekingen. La kyllingen hvile 10-15 minutter før den skjæres opp. Server med en frisk salat, ris og urtesaus.
 
Grønn urtesaus
Ha erter og spinat (grønn salat) i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder. Hell over buljong og melk og la det koke opp. Hell blandingen over i en hurtigmikser sammen med hakkede urter og kjør til en glatt saus. Tilsett crème fraîche. Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper. Pisk gjerne inn litt kaldt smør for å få sausen blank.

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen