Gni filetene inn med salt og pepper, brun dem raskt på alle sider i stekepanna.
Legg dem over i ildfast form. Sett steketermometer inn i den tykkeste delen.
Etterstek filetene i ovn på 175 grader til steketermometeret viser 65 grader, da er de rosa. Det tar 15-20 minutter avhengig av tykkelsen på fileten.
La filetene hvile i minst 15 minutter før de skjæres i skiver.
Kok opp og la det fosskoketil sausen får sirupskonsistens. Rør inn smøret til slutt.
Server svinefileten med de appelsinkokte småløkene og sausen ved siden av. Stekte potetbåter og hurtigstekt frukt slik som halve druer, appelsin, ananas, og eple smaker godt til denne retten.
Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig