Hjerteskjell med pasta og tomater
Foto: EFF

Hjerteskjell med pasta og tomater

Fremgangsmåte

Hjerteskjellene legges i rennende kaldt vann i 15 -20 minutter, skrubbes og skylles godt.

Surr sjalottløken myk i olivenolje, tilsett hjerteskjellene, legg lokk på og kok til skjellene åpner seg. Legg tomatene 10-15 sekunder i kokende vann og avkjøl deretter raskt i kaldt vann. Flå tomatene, del hver tomat i to og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i båter. Ha tomater og urter i gryten sammen med skjellene.

Kok fersk pasta med salt og pepper i ca. 3 minutter, sil av vannet, ha i olivenolje. Kok tørr pasta etter anvisning på pakken. Bland pastaen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper.

Tips: I denne retten kan du også bruke blåskjell.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen