Hot grønnsakrisotto
Foto: Frukt.no/Astrid Hals

Hot grønnsakrisotto

Risotto kan du lage i mange varianter. Prøv denne smakfulle risottoen med grønnsaker, chili og hvitløk.

Fremgangsmåte

Fres løk og sopp i olje i en varm panne. Tilsett tomater, hønsebuljong, chilipepper og ris. Dette kokes i ca 20 minutter.

Ha i resten av grønnsakene og kok et par minutter til. Smak til med salt og pepper.

Serveres med et dryss av parmesan samt ferskt brød til.

Server gjerne med friske urter slik som hakket persille eller koriander samt båter av frisk lime eller sitron ved siden av.

Tips1: Dette er en enkel variant av den klassiske risottoen. For en mer kremet variant kan du bruke en rundkornet ris og røre under hel kokeprosessen mens du sper med kraften litt etter litt.

Tips2: Hvis du ønsker en vegetarisk utgave, bytter du ut hønsebuljongen/kraften med en laget av grønnsaker.

Andre fristende grønnsaksretter

Test ut disse vegetaroppskriftene

 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen