Hummergelé med grillet hummer og artisjokk

Hummergelé med grillet hummer og artisjokk

Fremgangsmåte

Kok hummerne i ca 4 minutter. Hvis du kjøper ferdigkokte, starter du her: Del hummerne i to på langs og ta ut kjøttet. Lag kraft av skallene: Stek hummerskall i olje sammen med løk, hvitløk, gulrot og stangselleri. Tilsett ½ ss tomatpuré. Hell over fiskekraft fiskekraft og 1½ dl tørr hvitvin og la det småkoke i 20 minutter. Sil kraften. Det skal være ca en liter igjen. Klar hummerkraften med eggehviter og seifilet som når du lager consommé: Ha eggehviter og fisk i en kjele tilsett kald hummerkraft. Bland godt. Kok opp og la trekke 20 minutter. Skum av urenheter. Sil gjennom et klede.
 
Nå er kraften klar og ren. Smak til med salt og pepper. Tilsett 4½ plater gelatin som du først bløter i litt kaldt vann og deretter rører ut i litt kokende vann. Dette vispes ned i kraften. Når geléen begynner å stivne, has den i en dyp tallerken sammen med stykker av kokt artisjokk. Frem til og med dette stadiet kan gjøres på forhånd.
 
Dessuten lager du wasabiaiolien på forhånd: Lag aioli (hvitløksmajones) selv eller bruk ferdigmajones som du smaker til med presset hvitløk. Tilsett wasabipulver. Det er sterkt, så du må være forsiktig. Smak eventuelt til med salt, papper og noen dråper sitron.

Sendt inn av Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen

2
2/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen