Husets utsøkte leverpostei
Håvard Moen

Husets utsøkte leverpostei

En deilig leverpostei. Du lager så mye at du kan fordele de i åtte bokser. Dermed har du leverpostei en god stund.

Fremgangsmåte

Skjær lever, løk, spekk og ansjos i terninger. Mal dette i kjøttkvern en gang.

Smelt margarin. Rør inn hvetemel. Spe på med melk etterhvert. La sausen få koke opp et par minutter. Ta kjelen av platen. (Det anbefales aluminiumkjele til melkeretter som hvit saus) 

Tilsett salt, pepper, allehånde og ingefær i sausen. Rør godt rundt slik at krydderet blir fordelt i hele sausen.

Pisk 4 egg. Elt eggene sammen med leverfarsen. Tilsett den hvite sausen i leverfarsen. Elt det hele sammen til en stor røre. Bruk elter eller bland manuelt, men unngå hurtigmikser.

Røren fordeles i 8 x 1/2 liters aluminiumsformer (Fåes kjøpt i de fleste butikker med ferskvaredisk.) Stekes i vannbad i langpanna på 160 grader i 2 timer midt i ovnen.NB.

Det finnes mange oppskrifter på leverpostei, og mange oppskrifterer ganske like, men den lille forskjellen kan ofte gjøre resultatet forskjellig. Min oppskrift er et resultat av prøve og feile, og denne oppskriften er blitt et førstevalg.

 

Sendt inn av Håvard Moen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her