Hvalbiff med løkkompott
Apéritif

Hvalbiff med løkkompott

Unn deg en saftig hvalbiff, og la den være rosa i midten. Med deilig løkkompott blir det et festmåltid

Fremgangsmåte

  1. Skrell løk og skjær i ringer/strimler. Brun løken lett i litt smør i panne. Kok ut av pannen med eddik/kraft. Ha løken og utkoket i en ildfast form og sett det i stekeovnen.
  2. Skjær kjøttet i biffer og brun dem i raskt i smør på alle sider. Når det står igjen ca. 6 minutter av ovnstiden, legges biffene inn og får steke med den siste tiden.
  3. Ha løk/kraft fra formen i en kjele. Pisk smøret forsiktig inn. Smak til med salt og pepper. Ta løken opp. Fordel biffene på varme tallerkener. Og fordel løkkompotten på toppen.
  4. Ha gode poteter og den silte sjyen fra løken i tillegg.
  5. I stekeovnen ved 200 grader i 20-30 minutter (for løken). Kjøttet er med de siste 6 minuttene.

Her finner du mange deilige retter med hval

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en deilig siciliansk pastarett uten kjøtt
Dagens rett

By på en deilig siciliansk pastarett uten kjøtt

Pasta alla Norma er en siciliansk pastarett med aubergine, tomatsaus og basilikum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir med maks kosevinfaktor
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir med maks kosevinfaktor

Ekstra gledelig med tanke på helgekosen er at den finnes i 100+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner
+
Tester

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner

Og da snakker vi ikke om Bordeaux eller Australia, som dominerer poengtoppen denne gangen, men 333 flasker med Raveneau og 84 flasker med Keller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 142 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 142 andre å velge blant

Her er oversikten over de 147 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her