Hvit sjokoladekopp med pistasjnøtt, yoghurt og sjokoladekrem og tindvedsorbet
Morten Brækken, Nord & Natt

Hvit sjokoladekopp med pistasjnøtt, yoghurt og sjokoladekrem og tindvedsorbet

Fremgangsmåte

Til denne desserten trenger du en silikonform. Sjokoladekoppen burde lages dagen i forveien. Start med å smelte den hvite sjokoladen forsiktig. Det kan være smart å kjøle ned formen i kjøleskap slik at sjokoladen stivner raskt.

Hell i den smeltede sjokoladen helt opp til kantene og la de stå i ca 40 sekunder og hell tilbake slik at man sitter igjen med bare skallene.

De skal fylles lagvis med yoghurt pannacotta, pistasjkrem, sjokoladekrem. 

Hold skallene kalde mens du lager kremene.

Yoghurtpannacotta:
Start med å bløte opp gelatin i kaldt vann. Kok opp fløte, melk og sukker. Avkjøl og tilsett den oppbløtete gelatinen og avkjøl til ca 50 grader. Tilsett yoghurt og bland godt inn. NB Viktig å ikke tilsette yoghurten når kremen er for varm, da den vil skille seg.

Pistasjkrem:
Fløte, sukker og eggeplommer piskes til varm eggedosis og tilsett oppbløtet gelatin og resten av ingrediensene. Fløte piskes til krem og vendes inn.

Sjokoladekrem:
Pisk eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte til eggedosis i en kjele til det koagulerer. Ta kjelen til side og fortsett å piske i noen sekunder for å unngå "eggerøre" biter.  Ha i sjokolade og i den varme eggeblandingen og rør ut til en glatt masse og vend inn den piskede kremen. 

Tindvedsorbet:

Bløt opp gelatin i kaldt vann. Kok opp sukker, vann, glukose. Ha bærene i en blender, rør ut den oppbløtede gelatinen i den varme sukkerlaken og hell over bærene og kjør i 30 sekunder. Sil av og frys inn i ismaskin.

Støping av «koppene»:
Sett i kjøleskap i ca 10 min for hvert lag du legger oppi koppene slik at den rekker å sette seg litt mellom hver gang. Slik får du tydelige og fine skiller i lagene når desserten spises.  

Det skal legges lagvis med ca 1 cm tykkelse av hver krem og i følgende rekkefølge:

-  Sjokoladekrem (bunn)
-  Pistasjkrem  (midten)
-  Yoghurtpannacotta (på toppen)

 

Sendt inn av Morten Brækken, Nord & Natt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag
Dagens rett
Hønsesalat med krabbe og lakserogn

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag

Og da snakker vi ikke om høy begerføring og flerstemt sang, men derimot om en ekstra god vri på russisk salat som skal stamme fra Moskva.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken
Ukens drink
Calcutta Cup drinkoppskrift med Guinness

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken

Det er tonicen som frisker opp og endrer den klassiske Guinness/stout-smaken. Derfor kan du unne deg en god slurk til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten
Dagens rett
Rollmops

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten

Det er ikke bare for at den smaker godt med en snaps, men også for at denne måten å tilberede sild på får ut den beste smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du  drinkklassikeren Tequila Sunrise
Ukens drink
Tequila Sunrise

Slik lager du drinkklassikeren Tequila Sunrise

Denne drinken er en like perfekt avslutning på sommernatten i dag som på 70- og 80-tallet da den hadde sin storhetstid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her