Hvit sjokoladekopp med pistasjnøtt, yoghurt og sjokoladekrem og tindvedsorbet

Hvit sjokoladekopp med pistasjnøtt, yoghurt og sjokoladekrem og tindvedsorbet

Fremgangsmåte

Til denne desserten trenger du en silikonform. Sjokoladekoppen burde lages dagen i forveien. Start med å smelte den hvite sjokoladen forsiktig. Det kan være smart å kjøle ned formen i kjøleskap slik at sjokoladen stivner raskt.

Hell i den smeltede sjokoladen helt opp til kantene og la de stå i ca 40 sekunder og hell tilbake slik at man sitter igjen med bare skallene.

De skal fylles lagvis med yoghurt pannacotta, pistasjkrem, sjokoladekrem. 

Hold skallene kalde mens du lager kremene.

Yoghurtpannacotta:
Start med å bløte opp gelatin i kaldt vann. Kok opp fløte, melk og sukker. Avkjøl og tilsett den oppbløtete gelatinen og avkjøl til ca 50 grader. Tilsett yoghurt og bland godt inn. NB Viktig å ikke tilsette yoghurten når kremen er for varm, da den vil skille seg.

Pistasjkrem:
Fløte, sukker og eggeplommer piskes til varm eggedosis og tilsett oppbløtet gelatin og resten av ingrediensene. Fløte piskes til krem og vendes inn.

Sjokoladekrem:
Pisk eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte til eggedosis i en kjele til det koagulerer. Ta kjelen til side og fortsett å piske i noen sekunder for å unngå "eggerøre" biter.  Ha i sjokolade og i den varme eggeblandingen og rør ut til en glatt masse og vend inn den piskede kremen. 

Tindvedsorbet:

Bløt opp gelatin i kaldt vann. Kok opp sukker, vann, glukose. Ha bærene i en blender, rør ut den oppbløtede gelatinen i den varme sukkerlaken og hell over bærene og kjør i 30 sekunder. Sil av og frys inn i ismaskin.

Støping av «koppene»:
Sett i kjøleskap i ca 10 min for hvert lag du legger oppi koppene slik at den rekker å sette seg litt mellom hver gang. Slik får du tydelige og fine skiller i lagene når desserten spises.  

Det skal legges lagvis med ca 1 cm tykkelse av hver krem og i følgende rekkefølge:

-  Sjokoladekrem (bunn)
-  Pistasjkrem  (midten)
-  Yoghurtpannacotta (på toppen)

 

Sendt inn av Morten Brækken, Nord & Natt

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen