Hvit sjokolademousse med solbærsaus
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Hvit sjokolademousse med solbærsaus

Hvit sjokolademousse med solbærsaus er lett å lage og ingen kan si nei takk.

Fremgangsmåte

Sjokolademousse:
Smelt sjokoladen over vannbad og sett den til side. Pisk eggene over vandbadet til massen er tykk, varm og luftig, i ca 10 minutter. Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen (av stål, glass eller annet ildfast materiale) må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet.  Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet.

Legg gelatinplaten i kaldt vann i sju minutter, og ha den deretter i den varme eggemassen. Rør til gelatinen er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk videre til massen har samlet seg. Pisk videre over kaldt vannbad til blandingen er lett avkjølt.

Visp fløten til luftig krem, og vend kremen inn i sjokoladeblandingen. Fordel moussen i fire porsjonsskåler, og sett disse kaldt til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.

Solbærsaus:
Kok bærene opp sammen med vannet, til bærene er gjennomkokte. Tilsett sukkeret og la blandingen koke til sukkeret er oppløst. Sil sausen og avkjøl helt. Ved servering helles et tynt lag med solbærsaus over moussen.

Tips:
Både blåbær og andre bærtyper kan erstatte solbær.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her