Hvit wok med mange farger
Foto: Matprat/Alf Börjesson

Hvit wok med mange farger

Med mager kylling som ingrediens lager du et lett wokmåltid som både frister og samtidig smaker veldig godt.

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfilet i tynne strimler.

Del løken i tynne båter, gulrot og fennikel i tynne, skåskjærte skiver, brokkoli i små buketter og paprika i små flak eller strimler. Bøy aspargesen til den knekker. Kast den nederste, grove delen. Skrell eventuelt forsiktig den nederste del av toppen og del hver i to eller tre biter.

Varm olje i en wok eller panne med litt kanter. Stek kyllingstrimlene raskt i olje. Dryss revet ingefær, salt og pepper over. Ta eventuelt opp kyllingstrimlene. Ha wokgrønnsakene i pannen og stek dem raskt til de er så vidt møre. Legg kjøttet tilbake i pannen og la alt bli varmt. Rør inn soyasaus og østerssaus helt til slutt (kan sløyfes).

Server med ris, couscous eller kokt båndspaghetti.

De beste wokoppskriftene finner du her

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen