Hvitt formbrød

Fremgangsmåte

(1 brød)

Smul gjæren i bakebollen. Smelt matfettet og tilsett melk eller vann. Varm dette til fingervarmt., og hell det over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett husk og la det svelle i 10 minutter.

Bland i egget sammen med salt og mesteparten av melblandingen. Arbeid deigen kraftig i maskinen og tilsett resten av melblandingen mens maskinen går.

Smør en avlang form som rommer ca 1 ½ liter med matfett og strø den med frø eller hirseflak. Fyll deigen i formen og glatt til overflaten. Strø eventuelt litt frø eller hirse oppå. Dekk formen med en bakeduk og la den heve i 45-60 minutter.

Stek på nederste rille ved 200 C i 30-40 minutter. La brødet stå en stund i formen før det hvelves ut. La det avkjøles under bakeduk.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her