Indrefilet av kalv med polentalasagne, parmesan- og Dijonhollandaise
4 Roser, Harstad

Indrefilet av kalv med polentalasagne, parmesan- og Dijonhollandaise

Ingredienser
800 g kalvefilet
 
Polentalasagne:
Vann
Salt
Pepper
Salvie
Polentagryn

Kalvepaté:
500 g kalvekjøtt
200 g spekk
4 dl vann eller kraft
2 sjalottløker
2 fedd hvitløk
Sherryeddik

Parmesan- og Dijonhollandaise:
2 eggeplommer
2 dl hvitvin
2 ss parmesan
1 ss grov Dijhon-sennep
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Polentalasagne:
Kok opp vann med salt, pepper og salvie. Ha i polentagryn og følg anvisningen på pakken. Hell polentaen over på et stekebrett i 3 mm tykkelse.

Smør over kalvepaté i ca 3 mm tykkelse. Del kaken i 2 og legg det ene laget over den andre.  Gjenta dette til du har den høyden du ønsker på lasagnen.

Kalvepaté:
Stek løk og hvitløk i en kjele med litt olje. Ha i kalvekjøtt og spekk kuttet i terninger. Ha på kalvekraft eller vann og la det småkoke i 3 timer. Smak til med salt og pepper. Sil så av halvparten av vesken før den kjøres i en hurtigmikser til fin patékonsistens.
Parmesan- og Dijonhollandaise:
Lag en hollandaise av eggeplommer og hvitvin (eller reduksjon). Ha i revet parmesan og grov Dijon-sennep. Smak til sausen med salt og pepper. 
 
Brun kalvefileten på høy varme i pannen slik at den får en fin stekeskorpe, legg den på et ildfast fat og stek den videre i ovn på 160 grader i ca 8 minutter. Ta fileten ut av ovnen og la den hvile under aluminiumsfolie i ca 10 minutter før du trancherer den i tykke gode skiver.
 
Servér kalvefileten med et assortement av friske grønnsaker slik som aspargesbønner og cherrytomater.

Sendt inn av 4 Roser, Harstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
+
Godbiter i pollisten

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat

Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider
+
Tester
Nyheter taxfree sommeren 2022

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider

Skal du ut å reise med fly til utlandet i sommer, er det verd å merke seg disse vinene og siderne i taxfreebutikken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her