Indrefilet av svin med Nordmansk sennepsaus

Ingredienser

400 gram indrefilet av svin

Marinade:
2ts salt 
kvart ts nymalt pepper 
halv ts timian 
kvart ts knust laubærblad 
stor klype allehånde
valgfritt: et knust fedd hvitløk
 
Til sausen:
tre kvart dl eplesider eddik
10 knuste pepperkorn
hønsebuljong eller kraft av svinestek
3 og en halv dl kremfløte
salt
2 ts tørr sennep blandet med 2 ts vann
15 - 30 gram mykt usaltet smør

Fremgangsmåte

Blandt krydderet og smør blandingen på svinefileten, settes i kjøleskapet i ett døgn.
Fjern marinaden ved å tørke godt av kjøttet. 
Stek kjøttet raskt på sterk varme i stekepanne med smør og olje (50/50). 
Pakk deretter kjøttet i folie og stek videre i ovn på 170 grader i ca 15-20 min. La kjøttet hvile i minimum 10 min.
Saus: 
Sausen skal egentlig lages på kraft etter svinestek, men siden det meste av kjøttsaften er igjen i kjøttet, jukser vi og bruker hønsebuljong i terning.
 
Kok eplesider eddik og pepper til det er igjen en spiseskje, slå i kraften ( en 3/4 buljongterning og 3 dl vann),
kokes inn til 1 1/2 dl. Tilsett fløte og småkok i fem minutter,  ha i sennepsblandingen, smak til med salt og la det koke i noen minutter til. Sausen skal være tykk.
Server med harde poteter ( frityrsteke, ovnsbakte, røstipoteter eller nykokte)

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av PÅL JHONNY LARSEN

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
Guide
Oppskrifter rødbeter

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter

For bak rødbetens grå skall, finnes masse farge, gode smaker og svært nyttige mineraler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag
Dagens rett
Pølser på meksikansk

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag

Pølser fra grillen kan serveres med annet enn brød eller lompe. Denne kombinasjonen er alltid populær blant barn i alle aldre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta
+
Ukens vin

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta

Denne legendariske rødvinen byr på mye smak, men også stor harmoni.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her