Innbakt kyllingfilet med ost og madeirasaus

Ingredienser
8 kyllingbrystfileter
salt
hvit pepper
smør til steking
8 plater butterdeig
8 tykke skiver vellagret cheddar eller jarlsberg
eller kyllinglevermousse
egg til pensling
 
Hva du pakker inn fileten i under butterdeigen, kan varieres nærmest i det uendelige. Apéritif foreslår kyllinglevermousse som alternativ smakstilsetning til ost. Det gir retten en langt kraftigere karakter.
Madeirasaus
4-6 sjalottløk
smør til steking
1 ss tomatpuré
3 ss hvetemel
7 dl kyllingkraft
4 dl madeira
4 ss soyasaus
salt
1 ts grovmalt hvit pepper
2-3 ss smør

Fremgangsmåte

Dryss filetene med salt og pepper. Stek dem i smør i middels varm panne i 3 minutter på hver side. Avkjøl filetene. Kjevle ut butterdeigplatene i 2-3 mm tykkelse. Legg en filet på hver butterdeigleiv og dekk med ost eller kyllinglevermousse. Brett butterdeigen over fileten og lim sammen med sammenpisket egg. Press kantene lett med en gaffel. Legg "pakkene" på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen. Server med babygulerøtter, aspargesbønner, madeirasaus og kokte poteter.
 
Madeirasaus .
Finhakk løken og fres den i smør til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles. Visp inn smør rett før servering.

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner
+

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner

Og da snakker vi ikke om Bordeaux eller Australia, som dominerer poengtoppen denne gangen, men 333 flasker med Raveneau og 84 flasker med Keller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Villa Paradiso blant verdens 50 beste pizzakjeder

Den norske pizzakjeden representert i Oslo, Bergen og Fredrikstad hevder seg blant verdens 50 beste. 20 år etter starten er den internasjonale belønningen kommet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne sjømatgryta kan du fint bruke rester fra helgen
Dagens rett

Til denne sjømatgryta kan du fint bruke rester fra helgen

I denne herlige gryteretten spiller havets godbiter på lag med urter og grønnsaker. Hva du bruker, er opp til økonomi og eventuelle rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når du lager steinbit på denne måten, får smaksløkene et realt kick
Dagens rett

Når du lager steinbit på denne måten, får smaksløkene et realt kick

Steinbit trives i disse sterke omgivelsene. La deg rive med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her