Hva du pakker inn fileten i under butterdeigen, kan varieres nærmest i det uendelige. Apéritif foreslår kyllinglevermousse som alternativ smakstilsetning til ost. Det gir retten en langt kraftigere karakter.
Madeirasaus
4-6 sjalottløk
smør til steking
1 ss tomatpuré
3 ss hvetemel
7 dl kyllingkraft
4 dl madeira
4 ss soyasaus
salt
1 ts grovmalt hvit pepper
2-3 ss smør
Fremgangsmåte
Dryss filetene med salt og pepper. Stek dem i smør i middels varm panne i 3 minutter på hver side. Avkjøl filetene. Kjevle ut butterdeigplatene i 2-3 mm tykkelse. Legg en filet på hver butterdeigleiv og dekk med ost eller kyllinglevermousse. Brett butterdeigen over fileten og lim sammen med sammenpisket egg. Press kantene lett med en gaffel. Legg "pakkene" på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen. Server med babygulerøtter, aspargesbønner, madeirasaus og kokte poteter.
Madeirasaus .
Finhakk løken og fres den i smør til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles. Visp inn smør rett før servering.
Den norske pizzakjeden representert i Oslo, Bergen og Fredrikstad hevder seg blant verdens 50 beste. 20 år etter starten er den internasjonale belønningen kommet.