Innbakt laks

Fremgangsmåte

Rens og tørk fisken. Tin butterdeigplatene og kjevle dem ut til minst dobbel størrelse. Bland pepperrot og ost sammen med dill, litt sitronsaft, salt og pepper.

Legg et fiskestykke på hver butterdeigplate, legg litt av osteblandingen over. Pakk butterdeigen rundt og "lås" med en gaffel. Legg alle 4 pakkene i en ildfast form, strø over litt reven ost. Settes midt i ovnen på ca 225 grader i ca 30-35 minutter. Som erstatning for pepperrot og hvitløksost kan enhver annen blanding av krydret ost også benyttes. Serveres med hollandaisesaus, en frisk salat og kokte poteter.

Sendt inn av Steinar Nilsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial
Ukens kake
Sitron- og marengspai

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial

Kombinasjonen av syrlig sitronkrem og søt, sprø og seig marengs er en sikker vinner. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Første servitør-kongepokal til Mathias Toresen

Han vant NM i Servitørfag 2023 foran Marius Tjelta og Birk Torp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen
Dagens rett

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen

En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne

Den er et resultat av både årgang og produsentens unike grep over tid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her