Iskrem med vanilje & cookies og sjokoladeis, servert med klementiner, pepperkaker og brente mandler.
Kulinaris

Iskrem med vanilje & cookies og sjokoladeis, servert med klementiner, pepperkaker og brente mandler.

Iskrem er en klassisk dessert. Sammen med myke pepperkaker, forfriskende klementiner og knasende mandler, tar du desserten til nye høyder.

Fremgangsmåte

Klementinene
Skjær av skallet med en skarp kniv. Del deretter klementinene i fire skiver.

De myke pepperkakene
Smelt smøret, bland alle ingrediensene sammen med en visp. Fordel røren i smurte muffins former 1/3 fulle og stek på 200°c i 8 minutter.

La de myke pepperkakene avkjøles til romtemperatur før de deles opp i biter. En hurtigvariant av denne er å bruke vanlige pepperkaker, og dele disse i grove biter.

Brente mandler
Ha vann, sukker og mandler I en liten gryte. Kok det hele på sterk varme mens du rører. Etter hvert vil vannet fordampe og sukkeret legger seg som en grå hinne rundt sukkeret, skru ned til medium styrke på ovnen og fortsett røringen.

Når du har oppnådd en dyp karamellfarge tilsetter du smøret, blander godt og heller mandlene på bakepapir. Avkjøles før mandlene grovhakkes med en kniv.

Servering
Scoop en kule av hver is per person. Disse legges på en liten tallerken med skiver av klementiner, biter med myke pepperkaker og grovhakkede brente mandler.

Her finner du flere deilige desserter med iskrem

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Kulinaris

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Se alle de gode oppskriftene med blåbær
Guide
Oppskrifter med blåbær

Se alle de gode oppskriftene med blåbær

Blåbærene venter på deg i skogen, modne og helt gratis. Her er hva du kan lage av de søte små.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg
Ukens kake
Bringebærmuffins med bringebærglasur

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg

Enten du bruker bringebær fra skogen, hagen eller butikken blir resultatet like godt. Den ideelle søtsaken til sommerkakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli
Dagens rett
Shakshuka

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli

Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse
Godbiter i pollisten

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse

Fra området som har mektige og alkoholsterke shiraz-er som varemerke, kommer det også spennende viner fra nytenkende produsenter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her