Italiensk sitronpai

Italiensk sitronpai

Med både ricotta og mascarpone blir den kaken fyldig, og mektig nok, men ikke for søt. Her er oppskriften som du sikkert kommer til å bruke flere ganger-

Fremgangsmåte

Kjevle ut deigen på melet bakebord til den blir ca. 5 cm større enn en form på 25 cm i diameter. Kle formen med deigen, og la deigen henge over kanten.

Bland sammen begge ostesortene med sitronsaft og –skall, samt halvparten av sukkeret og 5 av eggeplommene.

Stivpisk eggehvitene. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre i et par minutter. Vend dette inn i osteblandingen.

Hell fyllet i formen og brett inn deigkanten over fyllet. Visp sammen den siste eggeplommen og pensle kanten med denne.

Stek i ovn på midterste rille ved 175 °C i 30 minutter. Sett paien kjølig i minst 2 timer.

Tips:
Du kan bruke cottage cheese og rømme i stedet for ricotta og mascarpone. Rørosmeieriets er ekstra gode.

Se våre andre kakeoppskrifter med sitron

Kyst til å bake en annen kake så finner du veldig mange forslag her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Dansukker.no

4
4/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen