Japansk biffsuppe
Foto: Astrid Hals

Japansk biffsuppe

Fremgangsmåte

Kok opp kjøttkraften.

Ha limesaften i kraften. Smak til med soyasaus.

Ha opp chili og ingefær.

Mens suppen står på varmen, skjæres biffkjøttet i tynne skiver på om lag 1/2 cm (bruker du vanlige biffstykker, er det enkleste å legge kjøttet flatt mot skjærefjølen, og så skjære med skarp kniv langs skjærefjølen mens du presser kjøttet ned.) Ha salt og pepper på biffskivene. Stek biffskivene på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Hold dem varme.

Kok nudlene i suppen.

Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), ha opp i rødløk, bønnespirer og koriander (og evt. hvitløk). Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres.

Fordel nudelsuppen over to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander.

Spises helst med pinner (til nød gaffel) og suppeskje, sammen med en iskald lys øl - gjerne japansk øl.

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen