Jarlsberg-gratinert sild med salat
Foto: Yann Aker

Jarlsberg-gratinert sild med salat

Fremgangsmåte

Sildefiletene skjæres rene for bein og deles opp i biter på ca 3 cm. Kote poteter renses for skall og skjæres i skiver à ½ cm. Osten rives med et rivjern. Løken kuttes i tynne skiver. Hvitløk renses, persille vaskes og finkuttes.

Poteter, sild og løk legges lagvis med hvitløk, persille, salt og pepper mellom lagene i en cocottform. 1 dl fløte som er redusert til det halve has i hver form. Jarlsbergosten legges på toppen, og det hele gratineres i ovn på 180 grader i 7-10 min. Tiden i ovn kan variere med størrelse og tykkelse på formene.

Salaten:
Blomkål og brokkoli renses og skjæres i små biter à ca 2 cm. Gulrot, stangselleri og purre kuttes i julienne. Blansjer alle grønnsakene lett i ca 15 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og tørk grønnsakene. Hell så alt i en bolle og smak til med en god olivenolje, balsamico, salt og pepper.

Ved servering: Ha cocottformen på en asjett og server vintersalaten ved siden av.

Sendt inn av Fra boken: Fisk og Vin av Gastronomisk Institutt, Kagge ForlagVinforslag av Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen