Jordskokksuppe med panert torskekjake

Fremgangsmåte

Kjaken eller kinnmuskelen er en utmerket råvare. Tradisjonelt ble den tilberedt ved at øynene ble fjernet og hodet delt på langs. Hodene ble så banket og panert med mel, salt og pepper og stekt i margarin. I dag brukes torskekjakene renset og oftest panert. Kjøttfibrene i torskekjakene går hver sin vei og går derfor lett i stykker ved steking/koking. Det er derfor en fordel å panere eller pakke kjakene inn før varmebehandlingen.

Fres sjalottløk i litt smør og tilsett jordskokk og poteter. Pass på at røttene ikke får farge. Tilsett kraft og la det koke til jordskokkene er møre. Kjør på kjøkkenmaskin og sil av hvis det er nødvendig. Monter med fløte og smak til. Før servering kan suppen kjøres litt med stavmikser for mere luftig konsistens. Paner kjakene i egg og brødkrumme og stek i klaret smør eller olje. Blansjer persille og klem ut alt vannet. Kjør olje og persille på en blender og sil av gjennom et kaffefilter, gjerne over natten. Legg en stripe med olje rundt i suppen.

Se flere lekre fiskesupper her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Moe Media

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen