Julebrød med marsipan

Julebrød med marsipan

Du kan bruke marsipan når du skal du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det. Det vil gjøre bakverket til en opplevelse. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Dag 1:
Bland alle ingrediensene til fordeigen godt sammen, dekk med plast og la stå i romtemperatur til neste dag. (Skal du bake sent neste dag kan du sette det kaldt fra morgenen av). 

Dag 2: 
Bland alle ingrediensene utenom smør, rosiner og marsipan med fordeigen fra dagen før. Elt deigen i en kjøkkenmaskin til den blir smidig og glatt. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke den til en tynn hinne, nesten som en tyggis. Mot slutten tilsetter du smøret litt etter litt. Helt til slutt tilsetter du rosinene og marsipan delt i små terninger. La deigen heve under plast eller et klede i ca. 75 minutter eller til dobbel størrelse. 

Del deigen i to like store emner som du former til runde brød. Legg brødene på en bakepapirkledt stekeplate. Dekk til med et klede og la heve til nesten dobbel størrelse. 

Pensle med egg og stek på 175 °C i ca. 30 minutter.  

Det er nå du skal bake julebrødene

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen