Julefocaccia

Julefocaccia

Julefocaccia med smak av tranebær og valnøtter serveres med godt julepålegg eller olivenolje og litt flaksalt.

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i bakebollen og ha i vann, honning, hvetemel, salt og halvparten av olivenoljen. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen. Elt deretter inn tranebær og valnøtter.

Smør en 24 cm kakering med olje, og sett formen på et stekebrett.

Ha deigen i formen, ha litt olje på hendene og trykk den jevnt utover. Dekk med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Trykk fingertuppene lett ned i deigen for å få de karakteristiske «focaccia-hullene» Ringle over resten av oljen.

Stek julefocaccia midt i ovnen på 225 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. 

Det er nå du skal bake julebrødene

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen