Juletorsk

Fremgangsmåte

Rundrens fisken og del den i tommetykke skiver. La finnene sitte på. Få bort alle blodrester, bruk fiskebørste. Legg fisken i rennende kaldt vann i et par timer. Kok opp rikelig med vann. Tilsett ½ dl salt pr. liter. Legg torskeskivene i det kokende vannet og slå av platen. La skivene trekke til kjøttet så vidt slipper benet. Trekketiden er avhengig av hvor tykke skivene er. Litt eddik i vannet kan evt. brukes for å få hvit og fin fisk. Som tilbehør kan du bruke smeltet smør med eller uten persille. Kokte poteter, (Kerrs Pink aller helst), kokte gulrøtter. Rogn og lever, kokt.

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her