Kalkunfyll
Foto: YinYang

Kalkunfyll

Lurer du på hva du skal fylle kalkunene med? Denne oppskriften gir deg svaret. Og du vil garantert blir fornøyd hvis du følger vår oppskrift.

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en panne og tilsett hakket løk, sellerirot og bacon. La det surre over svak varme uten å brunes.
 
Pisk eggene sammen. Bland loffen, hakket persille, paprika i biter, salt og muskat sammen med det du har surret i pannen. Ta av varmen og tilsett eggene, bland sammen til du får en smidig farse, tilsett litt vann om nødvendig. Bland i soppen.
 
Blandingen fylles i kalkunen både i kråa (halsen) og i magen. Sy igjen.
 
Pakk kalkunen inn i folie og stek den i ca 50 min. pr. kg ved 150 grader.
 
Av sjyen som blir lages det saus. Jevn den ut med mel og tilsett litt salt og en god skvett rømme.
 
Kalkunen brunes ved litt sterk varme til den er passe gyllenbrun og taes ut så den får satt seg, ca 15 minutter før oppdeling.
 
Tips:
Fyllet kan også stekes i brødform i 30 minutter. 
 

Sendt inn av Odd Egil Rønning

Forsiden akkurat nå
Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet
Dagens rett
Entrecôte eller ytrefilet med soppstuing av fritert potetrede

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet

De frityrstekte potet-sticksene danner et dekorativt rede, men kan selvsagt serveres på vanlig måte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her