- Skjær bort den grove midtstilken på kålbladene og bruk de peneste bladene. Forvell dem i 1-2 minutter i kokende vann. Ta dem opp og tørk dem.
- Rør sammen kyllingkjøttdeig, ost, persille og krydre med muskat, salt og kvernet pepper. Legg en skje farse på hvert kålblad og pakk det rundt fyllet.
- Bind gjerne rulettene opp med litt hyssing. Legg rulettene med skjøten ned i et stor kjele. Hell på kokende vann med buljongterning så det så vidt dekker, og la rulettene trekke ca. 20 minutter.
- Saus:
Sil av kokekraften til saus, kok den opp og visp inn maisennajevner. La sausen koke i 2-3 minutter. - Tilsett eggeplomme og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt.
- Server kålrulettene med kokte rotgrønnsaker, vårløk, saus og kokte poteter.
Se våre andre oppskrifter på kålruletter