Kalvefilet med sherrysaus
Foto: surachetsh

Kalvefilet med sherrysaus

Kjøtt fra kalv er lyst og mørt. Vi har lange tradisjoner for bruk av kalvekjøtt her i landet. Server indrefilet av kalv med en utsøkt sherrysaus.

Fremgangsmåte

  1. Vend kjøttet i finhakket timian, salt og pepper. Brun kalvefileten med smør og olje i en panne.
  2. Etterstek i ovn på 175 °C i 6-8 minutter. Når steketermometeret viser 60 °C er kjøttet perfekt rosa. 
  3. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres opp.

Tips:
Du kan også dele fileten i porsjonsbiter og steke dem ferdig i pannen. Et lett trykk med fingeren som gir litt motstand, forteller at kjøttet er rosastekt.

Sherrysausen:

  1. Fres finhakket sjalottløk gyllen.
  2. Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad. Kok den inn til under halvparten.
  3. Sil kraften og visp inn smøret. Smak sausen til med  salt og pepper.

Server kjøttet med sausen og grønnsaker etter ønske, f.eks smørstekt sopp og ovnsbakte cherrytomater og poteter i form av potemos eller ovnsstekte. 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her