Kalvefilet med sherrysaus
Foto: Kim Holthe

Kalvefilet med sherrysaus

Fremgangsmåte

Vend kjøttet i finhakket timian, salt og pepper. Brun kalvefileten med smør og olje i en panne. Etterstek i ovn på 175 °C i 8-10 minutter. Når steketermometeret viser 62 °C er kjøttet rosa. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres opp. Skjær grønnsakene i staver eller terninger. Smørdamp grønnsakene ca. 3-4 minutter.

Sherrysausen:
Fres finhakket sjalottløk gyllen. Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad. Kok den inn til halvparten. Sil kraften og visp inn maisennamel (utrørt i litt vann) og crème fraîche. Rør inn smøret. Smak sausen til med resten av sherryen, salt og pepper.

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen