Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Foto: Kim Holthe

Kalvekoteletter med gratinert fennikel

Fremgangsmåte

Strø salt og pepper på kotelettene. Stek dem i panne eller grillpanne ca. 2 minutter på hver side. La dem hvile noen minutter før servering.

Gratinert fennikel:
Del fenniklene på langs. Fjern det ytterste laget og de harde rotstokkene.

Kok opp vann, salt, sitronsaft og revet sitronskall. La fenniklene trekke i 10 minutter. Hell av vannet.

Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett hermetiske tomater og la det småkoke i 5 minutter.

Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratinér i ovnen 20 minutter på 200 °C.

Røsti:
Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt. Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder røstien bedre sammen. Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.

2. Stek røstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre per røsti, ca. 5 minutter på hver side.

Røstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.

Sendt inn av Matprat.no

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen