Borgeot Santenay Vieilles Vignes 2016

Hvis du ikke har forsøkt kalvelever, som er en av fransk kjøkkens fremste delikatesser, har du gått glippe av noe virkelig smaksfullt. Her med bulgur eller couscous.
Kalvelever:
Fjern hinner og fett fra leveren og del den i skiver. Varm smør og olivenolje i en stekepanne. Legg leverskivene drysset med salt og pepper oppi og stek pent brune på hver side. De skal ikke være helt gjennomstekte slik at de blir tørre, men gi litt etter når du trykker på dem. Dryss over persille, legg til side og hold varme.
Bulgur:
Kok opp vann med litt salt og kok bulguren etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og hold varm. Rør inn 1 ss smør.
Varm olje i en panne og fres finhakket løk og hvitløk. Tilsett chilipulver og paprika og fres litt til. Dernest tomatene. La småkoke i minst 5 minutter. Tilsett sultanarosiner og hold varmt.
Damp brokkoliniene lett. Del opp i mindre biter. Bland med bulgur og tomatmassen. Smak til med salt og pepper og finhakket persille.
Tips: Du kan godt bruke kyllinglever, men husk at den trenger kortere tid i pannen.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Apéritif