Kamskjell med chili, hvitløk og asparges
Foto: Kim Holthe

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Kamskjell her herlig. Med chili, hvitløk og asparges løfter du dem ytterligere. Denne oppskriften må du prøve.

Fremgangsmåte

Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene.

Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

Asparges:
Kok opp godt saltet vann med litt sukker.

Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann og rett før servering varmer du aspargesene i litt smør i en panne.

Marinade:
Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann. La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.

Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.

Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Sausen:
Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve.

Tilsett matfløte og la den koke litt inn.

Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.

Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.

Flere retter med kamskjell

Sjømat på grillen

Sendt inn av Godfisk.no

3
3/5 etter 91 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen