Kamskjell og kongereke med linsepuré
Foto: Mikkel Moxness

Kamskjell og kongereke med linsepuré

Fremgangsmåte

Rens aspargesen og kok de i godt saltet vann til de har en god tyggemotstand (ca 3 minutter). Ha over i iskaldt vann.

Kok linser slik det står på pakken. Men tilsett hakket løk og krydder. Ha i gul paprika mot slutten av tilberedningstiden.

Ta de ferdig kokte linsene i en gryte og purer de med en stavmikser mens du sper med hønsebuljong og fløte.

La gryten stå på svak varme mens du tilbereder kamskjell og kongereker.

Rens kongereker og kamskjell. Stek kamskjellene på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe på den ene siden. Snu de og tilsett godt med smør og trekk stekepannen til side.

Stek kongerekene på høy varme til de er dyprøde, salte og pepre.

Ha godt med smør i en panne og stek opp aspargesen, salte og pepre.

Legg puréen på tallerkenen. Legg på kamskjell og reker, så asparges og til slutt riv litt parmesan på toppen.

Sendt inn av Sif Kvalheim Vorren, DeknepollenOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen