Kandiserte pærer med arme riddere og melkesjokoladepulver

Kandiserte pærer med arme riddere og melkesjokoladepulver

Her har du en dessert som kommer til å sette spor etter seg blant de du serverer den til.

Fremgangsmåte

Kok opp sukkerlake med sukker, vann og sitronsaften. Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut frøene med en kniv, ha frøene og stengene i sukkerlaken.

Skjær pærene i 2 cm tykke skiver og stikk ut små rundinger som du legger i den varme sukkerlaken, posjer til møre.

Arme riddere:
Bland sammen egg melk og fløte og dypp brødskivene i blandingen. Stek arme riddere i smør og stykk ut i samme størrelse som pære.
 
Grønt sukker:
Kjør sitronverbena, en (krydderurt, og 2 dl sukker i food-prossesor til den er som et fint pulver. Sikt sukkeret gjennom en grov sikt og ha det i en lufttett beholder.
 
Melkesjokoladen tempereres og piskes kaldt og luftig over isvann. Hell over på et brett kledd med bakepapir og kjøl godt ned før du kjører det i food-prossesor til et pulver som avkjøles og holdes kaldt.
 
Ferdigstillelse:
Legg pærebitene oppå arme riddere. Glaser med karamellen som du posjerte pæren i. Dryss litt grønt sukker på toppen av pæren og melkesjokoladepulver rundt.

Legg litt melkesjokoladepulver på tallerkenen og legg på en kule bringebærsorbet og melkesjokoladeiskrem.

Fyll små krumkaker med lettpisket krem og dryss det grønne sukkeret over, støtt inntil iskulene. Pynt eventuelt med nougatine.

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Frode Laupsa, Palace Grill

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen