Kheer indisk dessert
Foto: Manu_Bahuguna

Kheer indisk dessert

Fremgangsmåte

Både muslimer og hinduer lager denne risdesserten, som blir servert både i moskeer og templer. Den hører også med ved brylluper og andre større selskaper.

Smelt ghi i en tykkbunnet kjele. Tilsett kanel og sukker og la det putre i 5-8 minutter til sukkeret begynner å bli karamellisert. Sett ned varmen med en gang det skjer.

Ha i risen og halvparten av melken. Kok opp under stadig omrøring så melken ikke koker over. Skru ned varmen og la det syde til risen er kokt. Rør jevnlig med en treskje.

Ha i resten av melken, kardemomme, sultanas og mandler og la det småkoke til blandingen er blitt tykk. Rør hele tiden så rispuddingen ikke setter seg fast. Serveres varm eller kald, pyntet med safrantråder.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen