Kjøttgryte fra Burgund
Foto: Alf Börjesson

Kjøttgryte fra Burgund

Dette er verdensberømt fransk klassiker. Den er velsmakende og kraftig. Egner seg godt for tilberedning på forhånd. Varmes opp før du serverer. Da blir den faktisk enda bedre.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet i en gryte og dryss over salt og pepper.

Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 30 minutter før løk og gulrot tilsettes.

Rens løk og gulrøtter, småløk kan brukes hele, vanlig løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ca. 30 minutter.

Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter, ris eller godt brød.
 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen