Klippfisk Moqueca
Foto: Alf Börjesson

Klippfisk Moqueca

Fremgangsmåte

Del fisken i serveringsstykker og la den trekke i kokende vann i 15 minutter.

Varm olivenolje og maisolje i en stor kjele. Stek løk i skiver, tomater og hvitløk, surr 5 minutter og tilsett 5 dl kokekraft, palmeolje, koriander, laurbærblad og tomatpuré. Kokes til det tykner, da tilsettes kokosmelk.

Legg i fisken som får koke noen minutter i kraften. Ta ut fisken.

I en egen kjele lages saus av 5 dl kokekraft, most ris, finhakket løk og palmeolje. Smak til med 2 ss av den tilberedte fiskesausen, salt og pepper.

Server fisken med sausen og kokte poteter ved siden av.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen