Kokos- og limemousse med hasselnøttganache og kakaobunn
Foto: Eva Brænd

Kokos- og limemousse med hasselnøttganache og kakaobunn

Fremgangsmåte

Sjokolade bisquit uten mel:
Eggehviten piskes stiv med halvparten av sukkeret, tilsett så resten av sukkeret og pisk videre til marengs. Hell i eggeplommene og kakao og vend massen sammen.  Massen strykes ut på bakepapir eller silpat. Sikt på kakao eller kanel om ønskelig. Stekes ved 170 grader.
Pralinganache:
Kok opp fløte og tilsett oppbløtt gelatin. Tilsett sjokolade og pralinpasta.
Kokos- og limemousse:
Bland kokospuré, limejuice og skall med italiensk marengs og krem tilsett smeltet gelatin. Fylles i bombeform, og legg en støpt sjokolade/pralinring  inni, avslutt med en kakaobunn som går litt innenfor bombeformen.
Italiensk marengs:
Sukker og vann kokes til 121 grader. Pisk opp eggehvitene på halv fart i piskemaskin, spe med kokende sukker og pisk kaldt på halv fart. Marengsen som ikke brukes i kremen gjemmes til dekorering. Bruk fantasien og dryss på litt pynt. Vi valgte denne gangen krystalliserte rødbeter.
Nougatine:
Kok opp glukose og fondant til 158 grader. Hvis du vil kan du tilsette farge ved 140 grader. Avkjøles på silpat og kjøres på blender. Siktes på silikonmatter i runde plater og markeres med utstikker. Varmes noen sekunder i ovn ved 200 grader. Avkjøles.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen,Gastronomisk Institutt, Oslo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller
Dagens rett
Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller

Ferske vårruller bør stå oftere på menyen også på en mandag. Det er veldig lett å lage og ikke minst variere etter hva du har for hånden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her